poniedziałek, 28 sierpnia 2017

Przykładowy jadłospis - 1700 kcal


Witajcie,
Jak wiecie w mojej ofercie znajdziecie możliwość ułożenia planu dietetycznego, abyście wiedzieli co wybieracie ->
przed Wami próbka tego co może stać się Waszą codziennością jeśli zdecydujesz się na wybór mojej diety. Każdy plan żywieniowy  będzie dostosowany do Twoich potrzeb oraz stylu życia a także smaków jakie lubisz. Każdy dzień jest opisany z podziałem na składniki a także sposób wykonania każdego posiłku.  Wiem, że nie masz czasu na gotowanie, dlatego posiłki są łatwe w przygotowaniu z ogólnodostępnych składników. Przekonaj się, że dieta może być łatwa i przyjemna bez zbędnych nakładów finansowych !

Śniadanie
OWSIANKA MOCY

- 4 łyżki płatków owsianych
- szklanka wody
- 1 banan
- 2 kostki gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka rodzynek
- 1 łyżeczka żurawiny
- 1 morela suszona
- 5 migdałów

W rondelku zagotowujemy wodę. Dodajemy płatki owsiane i gotujemy do momentu zgęstnienia. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy pokrojonego banana oraz czekoladę a także suszone owoce. Całość dokładnie mieszamy.

Kcal: 458, 2  B: 10,8 g ; W: 70,5 g ; T: 12,2 g



II śniadanie
JAJECZNICA + SAŁATKA

- 2 jajka
- kilka listków sałaty
- pomidor
- 5 rzodkiewek
- kromka żytniego chleba
- oliwa z oliwek

Z sałaty, pomidora oraz rzodkiewek przygotowujemy sałatkę. Skrapiamy ją sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek ( 1 łyżeczka) oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka smażymy na łyżce oleju. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz papryką wędzoną.

Kcal: 221,8  B: 15,4 g; W: 18,7 g; T: 10,3 g


Obiad
INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI

- 100 G mielonej piersi z indyka
- 50 g brązowego ryżu
- 200 g kalafiora
- 100 marchewki
- 10 łyżek zielonego groszku
- bazylia, oregano, sól, pieprz – do smaku
- natka pietruszki
- łyżka oleju

Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z indyka. Dodajemy warzywa. Przyprawiamy i całość dusimy. Podajemy z ryżem ugotowanym według przepisu
Kcal: 548, 8  B: 42,5 g ; W: 58,8 g; T: 13,8 g


Podwieczorek
DESER Z KUBECZKA - FIT Malinowy zawrót głowy ( mojego autorskiego przepisu)

- około 70-80 g malin
- opakowanie jogurtu greckiego 150 g
- 20 g cukru lub słodzika
- 4 g żelatyny
- 50 ml zimnej wody



Zaczynamy od przygotowania dolnej warstwy. Żelatynę wsypujemy do zimnej wody i odstawiamy na około 5 minut aż spęcznieje. W międzyczasie 1/3 porcji malin oczyszczamy i blendujemy. Następnie w rondelku na małym ogniu rozpuszczamy żelatynę i po lekkim schłodzeniu wlewamy do zblendowanych malin. Tak przygotowany mus wlewamy do kubeczka i odstawiamy do lodówki na około 1-2 godziny. Jogurt grecki blendujemy z następną 1/3 części malin oraz cukrem/słodzikiem. Tak przygotowaną masę wlewamy na zastygły mus i ponownie wkładamy do lodówki. Pozostałą część malin blendujemy i polewamy deser tuż przed podaniem.


Kcal: 200  B: 15 g;  W: 34,2 g; T: 0,2 g.



Kolacja
KANAPKI Z SERKIEM WIEJSKIM

- serek wiejski
- pomidor
- 2 kromki razowego chleba
- sól, pieprz

Pomidora kroimy w kostkę i wrzucamy do serka wiejskiego. Całość przyprawiamy i mieszamy. Podajemy na kromkach razowego chleba.

Kcal: 296  B: 24,3 g;  W: 34 g; T: 7,6 g.


Jesteś gotowa na taką dietę?
W.

2 komentarze:

  1. :) Super!
    Muszę przetestować, co tam proponujesz :D Bo wygląda przekonująco.

    OdpowiedzUsuń